Anneli

Jag heter Anneli Johansson och bor i Iggesund. Min första hund köpte jag 1986 och jag har varit aktiv inom hundsporten sedan dess, bland annat har jag tävlat i lydnad, bruksprov – sök, spår och rapport med mina hundar.

Efter att ha utbildat mig till instruktör i hundtjänst 1988 har jag gått flera påbyggnadsutbildningar för arbete med bruks- och tjänstehundar. Jag har även utbildat flera tjänstehundar till bevaknings hundar inom Flygvapnet och Hemvärnet.
Rallylydnads instruktör- 10
SNWK Instruktör -15
SNWK-domare NW1, NW2 och NW3 domare.

Jobbat ideellt inom Svenska Brukshundklubben från år-88 fram tills jag startade eget, Annelis Hundtjänst i juni – 08.
Just nu har jag endast en hund. Wilsés Kipp
Kippen är en otroligt härlig arbetskamrat och familjemedlem. Vi tränar spår, sök, patrullhund, Skydd, Nose Work och all lydnad som hör till inom brukssporten.

Jag bygger all hundträning (och självklart kursdeltagarnas träning) på positivt arbete. En hund ska tycka att det är kul att träna och vara tillsammans med sin förare. På så sätt bygger man upp en ömsesidig relation där förare och hund lyssnar på varandra för att det är kul.
Ta aldrig glädjen ut hunden!!

Alla hundar mår bra av att få olika uppgifter. Spelar ingen roll vilken ras eller blandning det är. Glöm heller inte bort den gamla hunden. Den behöver också jobba och lära sig nya saker. En hund blir aldrig för gammal för att lära. Inte husse eller matte heller.